Poiana Narciselor

Rezervaţia cea mai cunoscută în Țara Făgăraşului este rezervaţia botanică „Poiana narciselor din Dumbrava Vadului, cu o suprafaţă de 400 ha și considerată printre cele mai înalte rezervaţii de acest fel din Europa.

Situată la poalele Munţilor Fagaras, în apropierea localităţii Sercaia, această rezervaţie peisagistică din perimetrul unei foste păduri de stejar (veche de peste 100 de ani), cu poieni mari, se caracterizează prin neobişnuita abundența a narciselor (Narcissus Stelaris) în lunile mai – iunie. Prezenta narciselor în Pădurea Vadului în număr foarte mare este determinata de slaba umbrire si de solul podzolic ce a favorizat înmlaștinarea terenului.

Pe lângă narcise, rezervaţia protejează si alte specii rare -bulbucii de munte (Trolius Europaeus), tamâioara (Viola Elatior), stânjenelul siberian.
In luna mai, în preajma sărbătorii Sfinţilor împăraţi Constantin si Elena (21 mai), se desfăşoară aici «Festivalul narciselor ».

Would you understand what to incorporate in the On the net Editor return to? Watch lots of On line Editor keep on illustrations to understand the most suitable structure, verbs, and typefaces to apply essay help.